Южна България решава за новия президент на БФС, Пиринско с огромен брой клубове  

07 декември 2023 09:55   4 коментара   9692 прочита


 

Южна България ще избере новия президент на БФС на конгреса през март. Това става ясно от актуалния списък на клубовете, които ще участват в общото събрание. Техният брой според централата е 540.

Южната част на страната има огромно предимство по броя на делегатите. Те са 326, а от север могат да дойдат максимум 214.

Никога в историята обаче всички клубове не са участвали на общо събрание. Някои просто го пропускат, особено ако е в работен ден. Идващият конгрес обаче ще е прекалено интересен, защото е първият след края на ерата на Борислав Михайлов начело на футбола ни.

 

София-град и Пловдив са областите, където са концентрирани най-много делегати. Пловдив е рекордьор с 62 делегати, а в столицата има само 3 по-малко. Общо правят 121 клуба, което е близо 1/4 от тези, които ще гласуват - 22,4%.

На юг реално футболът не функционира в Смолянска област. Тя има право да излъчи един-единствен кандидат. Заради това там няма дори областно първенство. Преди години Смолянска и Кърджалийска област правеха обща четвърта дивизия, но сега няма и кандидати за нея. В Кърджали делегатите са цели 10. Там е и големият парадокс.

1/5 от отборите са в елита

 

Става въпрос за “Арда” и “Крумовград”. С подобно нещо не може да се похвали нито един друг край на България. Например в Бургас членове на БФС са 20 клуба, но нито един не е на най-високото ниво във футбола.,пише 24 часа

Огромен брой клубове по традиция има и в Благоевградска област, откъдето е Димитър Бербатов. Там от години поддържат дори пето ниво в дивизиите.

Варна и Добрич са областите, които имат най-много делегати от Северна България. С най-малко са Монтана и Ловеч - по 9.

Миналата година изключените клубове в Монтана си направиха собствена лига, каквато имаше и в Перник, но експериментът пропадна и през този сезон няма такива първенства. От Монтана е Стилиян Петров, дясната ръка на Димитър Бербатов.

 


Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
07 Декември 2023 13:39 | атанас дафинов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Няма да съм делегат и няма да мога да подкрепя кандидата на перуката. Жалко, че толкова много проституирах.


07 Декември 2023 14:15 | Пирин
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Само кафалите и свиркаджите от Симитли са предатели и ще подкрепят перуката


07 Декември 2023 15:15 | Чука
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Най-лошия сценарий за футбола в България е, Перуката да бъде заменена от Фибата. До като единия беше мъжкар, другия е на мама сино и дезертьор от Националния


07 Декември 2023 15:55 | Чука
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Аз съм Чука-толупа, вечния ерген. Искам голям розов комунистически хуй в ануса си.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар